В разгара на поредната Covid-вълна България продължава да стои на първите

...
В разгара на поредната Covid-вълна България продължава да стои на първите
Коментари Харесай

Справочник за лечение на Covid-19 слабо популярен сред българските лекари

В разгара на следващата Covid-вълна България продължава да стои на първите места по смъртност в Европа и на последните по имунизация . Оказа се, че най-авторитетните здравни институции и организации разполагат с съвременен указател, който е и одобрен протокол за най-ефикасно лекуване на ковид, само че не се ползва всеобщо просто тъй като не е наложителен. 

Справочникът, който е и интерактивен, за диагностика и лекуване на Covid-19 е реалност от девет месеца . Негови създатели са трима лекари, а двама от тях са хирурзи в благоевградската болница. 

Димитър и Георги Димитрови, татко и наследник, са специализирали в Израел, Германия, Англия и Съединени американски щати . Повече от година отделението им работи и като ковидно. Запретват ръкави и изследват най-хубавия опит от страните, постигнали безспорни резултати в борбата Covid-19. 

 доктор Димитър и Георги Димитрови Месеци наред те систематизират научните публикации и ги свеждат до най-важното - в 60 страници на хартиения указател и доста по-подробно в цифров вид

" Това е западният опит, извадена е есенцията. Който употребява това, смъртността е доведена до най-малко. В справочника има по кое време и в каква фаза какви медикаменти да се дават, какъв брой дни. Има вградени логаритми, които оказват помощ с обективизирането на триажа на болния... БЛС издаде над 5000 екземпляра. Опитаха да се разпространява. Но има сътрудници, които не са чували за него . Справочникът е основан безплатно ", споделят д-р Димитър и Георги Димитрови. И допълват: 

" Написали сме цялостен лист от медикаменти, които не се употребяват . Бяхме предизвикани от обстоятелството, че в България се изписват доста хранителни добавки на доста високи цени ". 

Въпросът за какво признатият в националния проект за лекуване на Covid-19 протокол, създаден от тримата лекари и наличен за всичките им сътрудници остава пожелателен, а не наложителен, остава да виси като бесило над цифрите за смъртността у нас. Единственият възможен метод за противопоставяне на това е: 

" Искаме това да стигне до всички лекари. Качен е на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и на уеб страницата на Българския лекарски съюз ". 
Репортаж по тематиката можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР